1 Şubat 2012

Teşekkürler Tuğçe Hocam

   Bir bireyin yetişmesinde, gelişmesinde, aileden sonra en büyük etken öğretmendir, denir. En kutsal mesleklerden birisidir Öğretmenlik’.
Kuşkusuz, değeri hiçbir şeyle ölçülemez. Gün gelir öğrencilik yıllarında taklidini yaptığımız öğretmenlerimizi, büyüdüğümüzde saygıyla anarız.

   Bazen ise öğretmenlerimizi sert bakışıyla, otoritesiyle, anlatma üslubuyla, bizlere olan yaklaşımıyla hatırlarız.Bir kargaşa ya da yanlış anlaşılmış bir davranışla başlamış öğretmen diyaloğunun bile, bir müddet sonra tatlıya bağlandığını anımsarım.
 Kısacası hayatımız boyunca tanıştığımız , birlikte zaman geçirdiğimiz, her öğretmenin değeri ve önemi ayrıdır.

Bizim dikiş Öğretmenimiz ‘ Tuğçe Hocamız’ da ayrıydı. Geçmiş fiil kullanıyorum, çünkü ne yazık ki Hazır Giyimde ders vermeyecek…ki bu büyük bir kayıp! İnşallah bu değişir!

Spinoza der ki : '' İnsan için en değerli olan şey yine insandır.'' En iyi yatırım insana yatırımdır, ama bazılarının bunu bilmediği ve işine gelmediği apaçık ortada.Neyse susuyorum...

Tuğçe Hocamız her öğrenciye iyi niyet besleyen, kin tutmayan, öfkelenmeyen , ki kursiyerler olarak başına üşüşüp onca sorular karşısında sakinliğini koruyup, hepimize teker teker cevap veren, dikiş hatalarımızı affeden :) bize değer veren, kimi zaman esprileriyle güldüren, kimi zaman ders sonuna yakın okuduğu hikayeleriyle bizi düşünmeye teşvik edendir.
Dört senede alınan dikiş derslerini, sadece dört aylık kısa bir süreçte , hiç dikiş bilmeyenlere sevdirmek, öğretmek/eğitmek büyük cesaret ister, arkadaşlar.

Bizi dikiş konusunda yüreklendiren , sevgisini , ilgisini ve bilgisini , deney birikimlerini sakınmadan paylaşan Tuğçe Hocama teşekkür eder , verdiği emeklere minnettar olduğumu ve onu asla unutmayacağımı bildirmek istedim. İyi ki varsınız hocam , sizin öğrenciniz olmaktan gurur duyuyorum.Sevgi ve Saygılarımla.

Hiç yorum yok: