1 Haziran 2011

'Nazo Örgü' Kolye

 
 

Nazo örgü tekniğiyle yaptığım Anneler günü kolyem.Kristal ve minik inciler kullandım.Blogumla ilgilenemediğim için yeni ekliyorum:)


4 yorum:

Pınar Arpacı dedi ki...

Blogunuzu yeni keşfettim. Harikulade şeyler yapmışsınız. Kendimi alamadım. Bütün sayfaları gezdim. Nazo Örgü ile yapmış olduğunuz kolyeye de bayıldım. Daha önce inci ile hiç düşünmemiştim. Çok yumuşacık olmuş gibi duruyor fotoğraftan. Ellerinize sağlık.

emiza dedi ki...

Sevgili Pınar Hanım

Güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim.Evet,sizin de yazdığınız gibi kolye bütünüyle yumuşak oluyor.Değişik ve hoş görünüyor.Ancak bu kolyenin kötü tarafı ise hep dönüyor olması,kahverengi boncuklar iç kısımda kalıyor.kayınvalidem kolyeyi takındığında kendimi ister istemez hep kolyesini düzeltirken buluyorum :) Keşke uç kısmını ilk planladığım gibi hareketli (lasso tr. kement tarzı)yapsaydım diyorum..Sağlıcakla kalın.. Sevgilerle

Pınar Arpacı dedi ki...

Sevgili Emiza,

Asıl ben teşekkür ederim böyle gözlerimize ziyafet çeken bir site hazırlamış olduğunuz için. Kolyenizin niçin döndüğüne dair birkaç teorim var. Kendi deneyimlerime dayanarak söylemeliyim ki, eğer (misina ile örüyorsanız) boncukların içerisindeki misinaların altından üzerinden geçiyorsanız bu, kolyenin bir noktadan sonra dönmesine neden oluyor. O nedenle örgüyü yaparken buna dikkat etmek örgünün dönmesine engel olabilir. Başka bir önerim ise tekniğin yaratıcısı olan kişi ile iletişime geçmeniz. Bunun da sorununuzu çözebileceğine inanıyorum. Duyduğuma göre zaten kendisi yeni bir teknik üzerinde çalışıyormuş. Pek yakında bizlerle olacağına inanıyorum.
Sevgiler,
Pınar

emiza dedi ki...

Sevgili Pınar

Çok teşekkür ederim cevabınıza çok sevindim.Teorinizi çok mantıklı buluyorum.Yazdıklarınızı okuyunca resmen zihnimde bir tik işareti attım :) Sanırım kolyenin ucuna yerleştirdiğim top olan sarkaçta döndürüyor kolyeyi. Önerinizi mutlaka dikkate alıp uygulayacağım.Sevgilerle.. İyi geceler