16 Haziran 2011

Tarçın kabuğundan takılar

Tarçın deyip geçmeyin.Nelere kadir :) Çok sert olduğu kadar kokusuyla insanı mest ediyor :)
Pazardan kabuğu alırken satıcı şöyle seslendi. ''Bu kabuğu nasıl kullanacağını biliyorsun değil mi ?''
''Evet biliyorum '', dedim. ''Çaya çok yakışıyor'' demesiyle benim ''takı yapımında kullanacağım ''demem bir oldu .Yüzündeki o garip ifadenin fotoğrafını çekmeyi çok isterdim.Ne nasıl diye sordu.Ben tümcemi yeniledim.Çok şaşırdı ''ilginç''cevabını verdi.


Demir testeresiyle anca kesiliyor kabuk tarçın.(Ben şahsen öyle kesiyorum).Ayrıca eviniz de mis gibi kokuyor.Ya sütlaç mı pişirsem şimdi ne, dediğim çok oldu :)
Hatta kesmesi o kadar zahmetli ki, eşinizden destek alma ihtiyacı doğuyor..Eşime ayrıca yardımlarından dolayı teşekkür ediyorum.
İşte bayağı bir oturup üzerinde çalıştığım takılar.İki takımdan sadece 1 adet yaptım.
Kaymek sergisine özel, doğal malzemeden tasarladığım kabuk tarçından takılarım.









6 yorum:

Unknown dedi ki...

Tarçını testere dışında başka bir kesme yöntemi var mı bildiğiniz?testereyle kesince kedinlen yerer tırtıklı oluyor mu? Ve hepsini aynı boyda kesmek icin işaret mi koyuyorsunuz? Cevap yazarsanız cok sevinirim.

emiza dedi ki...

Müge Hanim merhaba

Testereyle kestiginizde tirtiklar olmuyor düz bir Kesim birakiyor, ve de Ben sonra zimparaliyordum.Evet ölcüp isaret koyuyorum kursun kalemle..umarim yardimci olabilmisimdir..kolay gelsin Sevgilerimle...

Adsız dedi ki...

Tarçınları yapıştırmak için ne kullandınız :)

emiza dedi ki...

Yapıştırmadım aralarına tutması için halka yerleştirdim 😉

Unknown dedi ki...

Tarçınları parlatmak için birşey kullanıyor musunuz doğal haliylemi bırakıyorsunuz?

emiza dedi ki...

Isteğe bağlı uzun ömürlü olması için su bazlı vernik kullanabilirsiniz. .ama o zaman tarçın kokusunu alamazsınız. .sanırım doğal halinı daha çok tercih edenlerdenim😶