29 Haziran 2011

Ponpon çiçekli bebek patikleri

Sipariş üzerine ördüğüm :) ve nihayet tamamlayabildiğim, içine polar diktiğim, ponpon çiçekli bebek patikleri.Umarım beğenilir.Bebişlerin ayağında eskisin.Güzel günlerde kullanmaları dileğiyle..



18 Haziran 2011

Kaymek Sergisi Açıldı







 
Dün Kaymek sergisinin açılış günüydü.Sergi 17- 25 Haziran 2011 tarihlerinde, 10.00-22.00 saatleri arasında gezilebilecektir.Sanata merak ve sevgi /ilgi duyanlara herkese duyrulur :) ayrıntılı haber için
http://www.nevsehirmedya.com/kaymekten-muhtesem-sergi-74888h.htm  adresinden bakabilirsiniz.

Sergi alanına girerken bayağı bir izdiham oldu, ama neyseki çabuk atlattık.
Ya inanın çocuklar gibi şen oluyor insan, kendi el emeği göz nuru ürünlerinin sergilendiğini görünce.
Sağolsun canım Hale Hanım' a ''halece tasarımlara ' http://www.halecetasarımlar.blogspot.com/ 'kocaman teşekkürlerimi gönderiyorum bu güzel fotoğrafları çektiği için.Keçeden çalıştığı kolyeleri, çantaları, taçları zaten olağanüstü güzel.Maaşallah!!!!



81 İl Projesindeki Resmim 'Adıyaman'
İnşallah full 81 il resimlerini çekmeye kısmet olur.
Eşim benimle gurur duyduğunu söyleyince duygulandım

16 Haziran 2011

Kaplan resmim 'Bitti'

Nihayet kaplan resmini bitirdim.Çerçevelettirmeye verdim.Tabi bana da inşallah iyi bir kazanç getirir.Ne de olsa emeğim  büyük :)


Camdan Küpelerim ve Mantarlı Kolye Ucu

Son kurs günü camdan bu şirin kırmızı beyaz puantiyeli topları yaptım.Cam boncukları yaparken sürekli birileri araya girdiği için pek kontrollü çalışamadım beyaz noktaları güzelce yerleştiremedim , ayrıca elim yine felaket titredi.




Neyseki güzel birşey ortaya çıkardığıma inanıyorum.Çocukluğumdan beri kırmızı beyaz puantiyeli kumaşa , ya da kırmızı beyaz pötikare desene aşığım. Var bir anormallik :)

Karanfilden takılar

Tarçından takı olurda karanfilden takı olmaz mı ? Bence olur.


 

Karanfil de tarçın kadar sert. En az 8 saat ılık suda beklemesi gerekiyor ki , yumuşak olsun , içinden iğne geçsin.Kuruduktan sonra yine kaya gibi sert oluyor.Yaradanın mucizesi işte.Ne varsa doğada var!!
İşte sonuç bence mis gibi oldular:)







Tarçın kabuğundan takılar

Tarçın deyip geçmeyin.Nelere kadir :) Çok sert olduğu kadar kokusuyla insanı mest ediyor :)
Pazardan kabuğu alırken satıcı şöyle seslendi. ''Bu kabuğu nasıl kullanacağını biliyorsun değil mi ?''
''Evet biliyorum '', dedim. ''Çaya çok yakışıyor'' demesiyle benim ''takı yapımında kullanacağım ''demem bir oldu .Yüzündeki o garip ifadenin fotoğrafını çekmeyi çok isterdim.Ne nasıl diye sordu.Ben tümcemi yeniledim.Çok şaşırdı ''ilginç''cevabını verdi.


Demir testeresiyle anca kesiliyor kabuk tarçın.(Ben şahsen öyle kesiyorum).Ayrıca eviniz de mis gibi kokuyor.Ya sütlaç mı pişirsem şimdi ne, dediğim çok oldu :)
Hatta kesmesi o kadar zahmetli ki, eşinizden destek alma ihtiyacı doğuyor..Eşime ayrıca yardımlarından dolayı teşekkür ediyorum.
İşte bayağı bir oturup üzerinde çalıştığım takılar.İki takımdan sadece 1 adet yaptım.
Kaymek sergisine özel, doğal malzemeden tasarladığım kabuk tarçından takılarım.









2 Haziran 2011

Düğün Süprizi 2 'Hediye kutusu'

Güzel gelinimizi ve yakışıklı  damadımızı ödüllendirelim diye düşündüm.




 
Koliyi güzelce güllü kağıtla kapladım.Yeğenim Selin sağolsun tesa bantlarını kesti, assistanım oldu:)  oyuncak plastik meyve ve sebzeyi önce iğneyle deldim sonra mutfak önlüğün üzerine teyelledim ayrıca, çarşıdan chef yazılı aşçı şapkası aldım . Bebek eşyalarını beyaz kalp şeklindeki şemsiyeye bağladık. Toz temizleyicisine bez ve bulaşık süngeri bağladım.Merdaneyi ve diğer eşyaları güzelce tek tek sardık.Zor açılsın diye kat kat sarmaladık hepsini. En son numaralandırdık..Ablamdan açtıklarını damadın eline tutuşturmasını söyledik.Elmayıda sona sakladık.Ayva biraz ayıba kaçar diye elmayı tercih etim.Bir elmanın yarısı ,biri sensin biri ben :)Canlarım benim yaa çok mutluydular paketi açarken :)İyi ki de hazırlamışşım:)




    

Düğün süprizi 'Gelin damat oyunu'


Hacer ablamla birlkte, Bedriye ablamın düğününe, gelin ve damat oyunu, kağıt kuklalarını hazırladık.Oyundan daha çok minik karakter imtihanı gibi düşünün.Gelin ve damat sırt sırta sandalyelerde oturup sorulan sorulara elindeki kağıt kuklalarını kaldırıpta cevap veriyorlar.Örneğin : Hanginiz daha iyi araba kullanıyor? ya da hanginiz daha marifetli? gibi..

İşte sonuç :Gülen gözler gülen yüzler.. 



1 Haziran 2011

Ablamın marifeti ' Pasta dilimli Nikah Şekeri'

 
Marifetli ablamın elinden çıkma, orjinal mi orjinal, pasta dilimi nikah şekerleri.Hepsi el emeği göz nuru.Görünce resmen bayıldım, inanamadım.Uyduruk hazır kalıplara resmen meydan okumakla kalmıyor bence beş basıyor :) YARATICILIĞINA el emeğine, sabrına, hayran oldum.Çok titiz, kusursuz çalışmış canım ablam.Pasta dilimlerinin içini,  badem şekeriyle doldurmak görevini seve seve ben üstlendim..Ablam daha birçok farklı desenlerde de çalışmış .Yanılmıyorsam 5 çeşit 80 adet pasta dilimi, ama fotoğraflarını çekmek bir türlü nasip olmadı.Canım ablam ellerine sağlık.iyi ki varsın..



Yüzük yastığı

Ablamın nikahına yaptığım satenden minik yüzük yastığı


'Uğur böcüklü' cam boncuklar


Kaymekte haftanın 3 günü takı kursumuz var.Her cumartesi ise cam bocuk günümüz.Cam konusunda maalesef başarılı olduğumu söyleyemem.Elim fena halde titriyor.Üstteki benim yaptığım uğur böcekli bilekliğim.Diğer uğur böcekler hocamızın elinden çıkma.Bende minik kristal boncuk ve sarkaçlarla  aparatlalndırdım. .İkiz ablamlara, yengem ve yeğenlerime hediye ettim.Hepsi çok sevindi tabii bende.Güzel günlerde kullansınlar..Canan Hocamıza ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum.

'Nazo Örgü' Kolye

 
 

Nazo örgü tekniğiyle yaptığım Anneler günü kolyem.Kristal ve minik inciler kullandım.Blogumla ilgilenemediğim için yeni ekliyorum:)