23 Ekim 2011

Eşimin doğum günü süprizi ve eti cin tadında pasta


 
Dün eşimin doğum günüydü. İyi ki doğdun iyi ki varsın canım eşim.Nice senelere..!
Eşim için küçük süpriz hazırladım. Kumandalı arabasına iple plastik kapak ve gül bağladım, üzerinede mini brownie yerleştirdim ve 3 mum yaktım. Gülün özelliğine gelince, plastik gül ama ' iyi ki doğdun' melodisini çalıyor alt sap kısmına basınca. Eşim oturma odasındaydı.Süprizini sunduğum anda ikimiz de çok güldük.Gülmekten arabayı doğru dürüst süremedim bile, sonra arabayı eşimin yanına doğru sürdüm, mumlar bile sönmedi :)
Bence bu sunumu mutlaka denemelisiniz.ikimizde inanılmaz keyif aldık.İçinizdeki çocucuğun canlanması dileğiyle ...

 
Doğum günü olur da pasta olmaz mı ?!! Eşim eti cin'i çok seviyor Bende onun tadında ve görünümde 15 cmlik pasta hazırladım. Kedi dili bisküvi, hazır kakaolu puding ve portakal suyundan.Tarifi isteyen olursa yazarım :)


20 Ekim 2011

Papatya Parmak İğnedenliğim ve Kalıp Çıkartma (Daisy finger pincushion and sewing pattern)

Dikiş kursumuz tüm hızıyla devam ediyor.Kendi beden ölçümüze göre kalıp çıkartmayı öğrendik onun sevincini yaşıyoruz, her ne kadar bazen kafa karıştırıcı olsada:) kumaşa kalıpları yerleştirip iğneliyorsunuz. Çizgi taşıyla pay bırakarak çizip makasla kesiyorsunuz..

Our sewing course continues with full speed.We learned to subtract our own size pattern and enjoy it, although sometimes it's confused :) you put the pattern on the fabric and fix the pattern with needles. With sublimating chalk you mark the lines and cut the fabric...
 
en büyük yardımcıların biri parmağa geçirilen iğnedenliğim / One of my biggest helper my handmade finger pincushion


11 Ekim 2011

Dikiş dersi ' Sewing lesson'

2 dersdir makine dikişine geçtik.
Önce A4 büyüklüğünde bir bez parçası kesiyoruz, sonra desenli kağıdı üzerine teğelliyorsunuz ve üzerinden makine dikişi geçiyorsunuz.Makineyle haşır neşir olmak için bire bir :)

Since 2 exercises our course is sewing now.
First you cut a fabric size A4, then you fix the lined paper on the fabric with running stitch and finally you sew with your sewing machine over the lines. You rub your shoulders with your sewing machine :)





















7 Ekim 2011

Dikiş malzeme kutusu ( Sewing box DIY)





Resim ve takı / cam boncuk kursunu bitirdim. Bu sene de ' Hazır giyim kursuna gidiyorum' . Gerçekten öğrenmenin yaşı yok:)  Dikiş dersinde kullanacağımız malzemelerin listesi biraz kabarık olunca, bir kısmını toplamak için bu kutuyu yaptım. Bayağı uğraştırdı, ama ben çok sevdim.Ödüllendiriyorum kendimi.
Bir sonraki projem.. diğer dikiş malzemelerini toparlayacak çanta dikeceğim.


Last year I finished the art  and jewelry /lampwork course. This year i' ll take a course in sewing. Honestly, i don't think there is an age of learning :) At the sewing course the material list get too long, so i decide to make a sewing box. It takes me a lot of time , but i like it. Reward myself.
My next project..i 'll sewing a bag, which compile the other sewing materials/ stuffs.

Kutunun yapılışı / How to do the box




kurşun kalemle çizip, makasla mukavvayı kesiyoruz /draw the pieces of the box with a pencil and cut them out 
 
 
 

kumaş ve kartonları  kesip silikonluyoruz/ cut fabric and paperboard and glue them together




 
başka kumaşı kesip, kenarını katlayıp dikiyouz, (bunlar küçük cepler olacak)/ cut an other fabric, fold and sew, (these fabrics will be small pockets)

kumaşı kesip silikonluyoruz/ cut fabric and glue them together

dikili olan kumaşı silikonluyoruz / glue the sewed fabric


 
 tüm parçaları yapıştırıyoruz put all pieces together and glue them.


işte / Voila
 

1 Ekim 2011

Memleketteki bahçemiz



Babamın ve Annemin bahçesinde her sene yetiştirdiklerinin fotoğraflarını çekiyorum/ çekiyoruz. Maaşallah şükür, bayağı sebze ve meyve döküyor bahçede. Bir de Annemin güzel çiçekleri .Ailede neredeyse her bireyin bir ağacı var.Bu elma benim geçen sene diktiğim ağaçtan :) 3 kız kardeş+ eşlerle fotoğraf çekindik, elmayı koparırken. Hormonsuz, gübresiz 100% doğal.
Avucuma sığmıyor :) Pamuk prensesin elması gibi kırmızı :)




Eşimin avcunda 



yağmur yağdıktan sonra :(




çok ilginç bu patlıcanın cinsi de böyleymiş boz kır patlıcanı



Bamya




Annemin  çiçekleri












Sadık aile dostumuz köpeğimiz' Spike'



oğlum benim pek fotojeniktir canım : )


Bir sırt çantasına sığanlar...


Memleketten geri dönmenin burukluğu var içimde. En acısı da aileden uzak kalmak.Vedalaşırken akan sessiz göz yaşları, ne kadar sevildiğinin farkına vardığın ve sevginin içinde acıyarak bam teline dokunduğu anlar, boğazlarda düğümlenen kelimeler, güzel temenniler, içten sarılmalar, yeniden görüşme dilekleri..Canım Annemin verdikleri..Su kabağı ile lamba projesi düşünüyorum ya hayırlısı.Tarhana, taze ceviz, kırmızı biber, patlıcan, bir sırt çantasına daha ne sığar ki, küçük bidonda sarmalık yaprağı valize koyup getirdim.Gurbetliği tanımlamak hiç kolay değil...dinmek bilmeyen ince bir gönül yarası...