25 Şubat 2013

Pembe Tütü /Pink Tutu

Bu pembiş tütüyü Eşimin yeğenine hazırladım :)
Minik prensese o kadar çok yakıştı ki..Bence tüm minnoşlara yapılmalı.Onun mutlu olduğunu görmek, size uğraşını unutturuyor :)



Benim size önerim tütüyü hazırlarken, tülü dikkatice şeritler halinde kesmeniz, muntazam durmasını sağlayacaktır.
Minik  prensesin Ablasına hazırladığım fırfırlı eteğin de resimlerini eklerim yakında..Sevgilerle..

21 Şubat 2013

Kalpli Düğmeyi Çileğe Çevirmece / DIY: Heart Button into Strawberry Button

 
 
Dün çarşıda en az 5 dükkana çilek şeklinde düğme sordum.Ya ''modası geçti artık'' dendi, ya da ''kalmadı''ğı söylendi. Çok ilginçtir ki domates şeklinde bile düğme buldum ama çilek yoktu.Nedense modası geçmiş şeyler hep beni buluyor :) Bayağı bir üzüldüm, yedek olarakta kalpli düğme aldım.İçime sinmedi uğraşmaya değer diyerek koyuldum.

Seramik hamuru karışımını yeşille renklendirdim ve kalpleri çileğe döndürme gayretine düştüm.

 
önce minik parça koparıp çubuk haline getirdikten sonra ikiye büktüm
 
 

 
sonra düğmenin üzerine yerleştirdim


 
beyaz akrilik boyayı kürdanla sürdüm, çileklerin puantiyelerini
kondurdum


 
Tadaaaa .Kalpten çileğe dönüştürdüğüm düğmelerim.
Umarım sizde beğenirsiniz.
Yeşilliklerin üzerindeki parmak izlerimi ve minik çatlaklıkları düzeltmek için üzerine tekrardan yeşil akrilik boya ve sertleşmesi, koruma amaçlı da resin süreceğim.
 
Yakın zamanda neye kullandığımı yayınlamak üzere hoşçakalın :)
 

19 Şubat 2013

Timsah Derisi( Balık Pulu) Örgüsü Şal/ Crocodile Stitch Shawl

Doğum günümde ve Sevgililer gününde canım ailem sağolsun çok güzel hediyeler, paketler gönderdiler.Burdan hepsine teker teker teşekkürlerimi sunuyorum.Hatırlanmak ve sevilmek inanılmaz keyifli ve çok güzel.
Pek hediyelerimi göstermeyi sevmem :) hani olurda göz kalır ( bana yar olmaz ), yanlış anlamayın sakın ama bire bir yaşadığım için, huyum kurusun sevmiyorum, ama bu sefer bir ayrıcalık tanımak istedim.
Canım Annem bu güzel şalı örmüş.Annem maaşallah makina gibi ören nadide kişilerden biri.Hatta televizyon izlerken örgüsüne bile bakmadan örerek beni herzaman şaşırtır. En çok gülüşüyle sevindirir bizi, kendimizi tutamaz hemen eşlik edersiniz gülmesine :)

Model bilindik bir model, timsah derisi ya da balık pulu diye biliniyor ama ben yinede çok şaşırdım.Gözlerim yuvalarından çıkacak gibi oldu şalı elime aldığımda.
Hele bu örgüyü ördüğseniz kıymetini daha iyi anlarsınız.Kalın iple boyunluk başlamış ilerlememesinden dolayı sökmüştüm.
Baştan çok zevkli gibi gelse de çok yavaş ilerleyen, örgü kafeslerini doldurmanız gereken zahmetli bir örgü tekniği.

 
Canım Annem ellerinden öperim.Yurt dışındaki tüm sevdiklerime tekrar teşekkür ederim.İyi ki varsınız canlarım.. Sevgilerle..

15 Şubat 2013

Aşk Ampulu / Love Light Bulb

 
4 gün öncesi ' aşkınıza ışığı armağan edin'  diye bir reklam gösteriyordu televizyonda. Bende sözünden esinlenerek bu ampulu hazırladım sevgililer gününe.
 Eşim çoook beğendi.
Ampulun içi nasıl oyulur (yazının üzerine tıklayın yeni pencere açılacaktır) isimli yapım aşalarını okudum ve çok ciddi şekilde önlemlerimi aldım, mutlaka koruyucu gözlük takmanızı ve iş ortamınızı iyi hazırlamanızda fayda var.
Sonuçta ampulun dışını kırıyorsunuz ve minik cam parçaları etrafa sıçrıyor!!! İçinde toksik maddelerinde olduğu yazıyor , kırma işlemini yaparken maske de kullandım!
El sanatlarıyla uğraşırken mutlaka önemlerini almanızı tavsiye ederim.Sonuçta kaza geliyorum demiyor, değil mi?
Ampul ile uğraşırken, incelerken ve iç kısmını boşaltırken Thomas Edison'un ne kadar zahmetler çektiğini anlamış oldum.Çok sabırlı bir kişiliğe sahip olduğunu düşünüyorum, incecik tellerle, cam tüpleriyle bağlantı sağlamak kolay bir iş değil.
İçinden kırarak çıkarttığınız cam tüpünü elinize aldığınızda, bayağı bir inceleme hissine kapılıyorsunuz :)
İç oyma kısmı zamanızı biraz alıyor ama bana göre en zahmetlı kısmı telden bükülen yazıyı yerleştirmesi oldu!
Parfüm kapağınıda altlık olarak kullandım.
Herkese iyi hafta sonları diliyorum..Sevgiyle kalın :)


 

14 Şubat 2013

Aşk Kavanozu Yapımı/ DIY Love note Jar



Aşk kavanozunu sevgililer gününe hediye diye aratırken, arama motorun görselinde gördüm. El yapımı hediyelerin daha özel olduğuna inanlardanım :) elbet satında alabilirsiniz:)
Bende bu kavanozdan yapmayı düşünüyorum derseniniz işte size

malzeme listesi :

Cam kavanoz, not kağıtları, makas, kurdele,pilot kalem,ıstampa, ıstampam yok derseniz patates baskısı uygulayabilirsiniz, süslemesi size kalıyor:)

yapım aşamaları için vidyo üzerine tıklayınız
Click on the video to see 'how to make a Love note Jar'

 

9 Şubat 2013

Kurabiye Kolye ve Küpeleri/ Cookie Necklace and Earrings

Bu aralar denemeler içindeyim.Seramik hamuru ve ıslak keçe ile uğraşıyorum. Fimo denemem olmuştu ama bu ilk seramik hamuru denemem.Kolye tasarımını Etsy de görmüş, beğenmiştim ama küpesizdi. Uzun zamandır seramik hamuru tariflerini araştırıyorum.
Kurabiye kolye elimden düşmesine rağmen hiç bir kırılma olmadı. Hacer Ablamın kulaklarını çınlatıyorum. Bu kurabiyeleri çok seviyor, yanında soğuk süt olma şartıyla :)

Kendime Sevgililer Günü hediyem :) herkese iyi hafta sonları...