16 Ağustos 2012

Keçe Aplikeli 'Kaplumbağa' Bebek Hırkası/ Felt Applique 'Turtle ' Baby Cardigan

Bir kaç gün öncesinde tasarımı konusunda kararsız olduğum hırkayı nihayet bitirdim.O gün bir türlü bloggerdeki yorum bölümünü açamamıştım.Yorum bölümüne yazamayan arkadaşlar adına özür dilerim.Neyse ki telefonla görüştüklerimin yorumlarıyla ( sevgili yeğenim Burcuma, Yengem ve  Hacer Ablama müteşekkirim : ) kırmızılı versiyonda karar alındı.Kaplumbağanın bilgeliğin, gücün, iyiliğin ve ebedi hayatın sembolü olduğunu biliyor muydunuz? Ben açıkcası bilmiyordum.





Bedriye Ablamın çok ilginç bir kaplumbağa koleksiyonu var ve kaplumbağaları çok seviyor.Umarım beğenirsin Ablacığım :)

14 Ağustos 2012

Keçe Aplike Yapımı' Cupcake' /Felt Applique Tutorial




' Cupcake' minik keklere takmış durumdayım.Bugün ilk defa doğacak olan yeğenime zıbın aldım . Üzerine de minik kek aplike ettim.
Yapımına gelince, gerekli malzemeler : Renkli keçe, makas, iğne iplik, tela, ütü, parşömen kağıdı




Önce istediğiniz motifi keçeden makasla kesin (ben şablon kullanmadan gelişi güzel kestim ) 




Ütü masasının üzerine bir parça telayı üzerine de keçeleri yerleştirin ( eğer kalın keçeniz varsa bu adımı uygulamanıza gerek kalmaz.Bendeki keçe ince olduğu için, sünmesini önlemek ve dikerken tok durması için bu işlemi seçtim)



üzerine parşömen kağıdını yerleştırın, ütüleyin.




soğumasını bekleyin




makasla telayı kesin




keçeyi motifi işleyeceğiniz zıbına iğnelerle tutturun





iğne iplikle dikin. İsterseniz makine dikişi de geçebilirsiniz.




aplikeniz hazır :)


12 Ağustos 2012

Bebek hırkasında tasarım kararsızlığı?







Daha bebek hırkasını tam bitirmeden, tasarımına kalkıştım, aklım iyice karıştı. Sevgili ablalarım, sevgili blog arkadaşlar sizce hangi renk kombinasyonu güzel ? Kırmızılı mı yoksa pembeli- fıstık yeşilli mi? Yorumlarınızı bekliyorum. Sevgilerle...

Bu mu ?


 
 
Bu mu?
 
 


 Düğmeleri seçerken dükkandaki abla ile de şekil krizi yaşandı .Ben bunlar mantar diyorum o da ısrarla çilek olduğunu söyledi..

9 Ağustos 2012

Örgü 'Cupcake' Bebek Şapkası / Knitted Cupcake Hat

Yakında teyze olacağımı belirtmiştim :) Değişik bir bebek şapkası arıyordum, televizyonda Oktay Usta'nın önlüğündeki ufak kekler (cupcake) dikkatimi çekti. Sonra kendimi Ms. Life'ın bloğunda buldum.Güzel paylaşımı için kendisine çok teşekkür ederim.İlave olarak örgünün üzerine boru boncuk işledim :)  Sırada örgü cupcake patiği var.Tığla mı örsem, yoksa şişle mi? Tam karar veremiyorum..Sevgilerle..

I have already mentioned that i'm going to be an aunt very soon :)
I was looking for a different kind of baby hat, saw the cook's apron (Oktay Usta a very popular cook in Turkey :) with cupcakes on it and caught my eyes.Later I found myself on Ms.Life's Blog. Thank you so much for sharing the pattern. I sew few beads on it (like cupcake sprinkles).Now I will make cupcake baby booties.Shall I knit or crochet? I can't decide..Best wishes..